Login
Logo Waterbouwers

Collega’s ondersteunen en zorgen dat alles werkt

Martens_en_van_Oord_Beroep_Kieboom_Vereniging_van_Waterbouwers
Tag(s): Extern

Marco van den Kieboom startte zijn carrière met een stage bij Martens en Van Oord (MvO), dat hij al kende van vakantiewerk aan de hogesnelheidslijn en verbreding van de A16. Inmiddels is hij alweer 21 jaar bij MvO in dienst. Hij groeide door naar zijn huidige functie als teamleider peil- en meetdienst waarin hij zich bezighoudt met data inwinnen via lucht, land en water. Hij verwerkt die data, bepaalt volumes en maakt ontwerptekeningen. “We hebben zo’n 40 eigen machines en diverse peilsystemen die werken met GPS. We zorgen ervoor dat die naar behoren functioneren.”

Martens_en_van_Oord_Beroep_Kieboom_Vereniging_van_Waterbouwers

Marco van den Kieboom startte zijn carrière met een stage bij Martens en Van Oord (MvO). “Ik volgde de opleiding tot machinist in Harderwijk en had een stageplek nodig. Ik kende MvO van vakantiewerk dat ik deed bij hun project voor de aanleg van de hogesnelheidslijn en de verbreding van de A16 en dat beviel goed.” Inmiddels is hij alweer heel wat jaren voor MvO actief. Als teamleider peil- en meetdienst werkt hij met negen collega’s aan de maatvoering van projecten.”

Na het bedienen van meerdere soorten machines gaf Van den Kieboom bij MvO aan dat hij graag verder wilde leren en dat het onderdeel maatvoering hem aansprak. Na een proeftijd die van beide kanten beviel, groeide hij door naar zijn huidige functie als teamleider. Met zijn team houdt hij zich bezig met data inwinnen en verwerken, tekeningen maken en volumes bepalen. “We hebben zo’n 40 eigen machines en diverse peilsystemen met GPS. We zorgen ervoor dat die naar behoren functioneren.”

Van den Kieboom brengt veel van zijn uren door op het kantoor in Oosterhout, maar als het even kan bezoekt hij ook graag de projecten. “Elke dag gaat om 6.15 uur de wekker. Mijn werkweek begint  met het accorderen van alle uren, daarna loop ik de planning door. Verder verricht ik hand- en spandiensten voor collega’s en maak ik regelmatig offertes voor derde partijen die ons benaderen voor peil- en meetwerkzaamheden. Ik word vaak betrokken in het voortraject, bijvoorbeeld bij de aanschaf van nieuwe meetapparatuur, machinebesturing en bagger- en peilsystemen.

Trots

Vroeger toen ik op de projecten werkte, was een dag voor mij echt geslaagd als ik het resultaat van mijn werk buiten zag. Als teamleider is mijn werk wat algemener. “Nu ben ik trots op mijn team als ik merk dat iedereen op zijn plek zit om zijn of haar persoonlijke kennis en expertise optimaal tot zijn recht te laten komen. We zijn allemaal trots als we die grote groen-witte machines aan het werk zien.” Om er met een lach aan toe te voegen: “Ik ben hier niet voor niets al zolang in dienst.”

Meer informatie: www.mvogroep.nl