Login
Logo Waterbouwers

Gevarieerde en uitdagende projecten en werkzaamheden

Dick van Staalduijnen - uitvoerder Verboon Maasland

Verboon_Maasland_Vereniging_van_Waterbouwers
Tag(s): Extern

Na zijn eerste stappen als trekkerchauffeur en kraanmachinist, groeide zijn ambitie om hogerop te komen. Stap voor stap klom Dick van Staalduijnen op, tot hij zijn plek vond als uitvoerder bij Verboon Maasland. Hier kan Dick zijn ervaring en expertise ten volle benutten. Zijn recente projecten (BAAK Blankenburgverbinding en RIF010 in Rotterdam) bieden gevarieerde en uitdagende werkzaamheden én werkomgevingen. "Werken in de stad zorgt voor spannende situaties, vooral vanwege het drukke verkeer. Om daar alles soepel te laten verlopen, is communicatie met de omgeving heel belangrijk."
Als uitvoerder leidde Van Staalduijnen de ontgravingswerkzaamheden voor RIF010. Dat deed hij naast zijn gewone taken zoals planning, administratie en materiaalbeheer. Dick is trots op de teambijdrage aan indrukwekkende projecten. “Ik zit in een team dat op elkaar kan bouwen. We streven zo elke dag naar mooi werk, veiligheid en succes.”

Verboon_Maasland_Vereniging_van_Waterbouwers

In het uitgestrekte landschap van de polder, daar begon het allemaal voor Dick van Staalduijnen. “De liefde voor water en natuur zat er al vroeg in.” Zijn reis door de wereld van bouw en infrastructuur begon met een loonwerkersopleiding aan de landbouwschool in Gouda. Na het behalen van zijn diploma vond hij zijn eerste baan bij een loonbedrijf, waar hij de grondbeginselen van het vak leerde als trekkerchauffeur en kraanmachinist.

Ambitie

Maar Van Staalduijnen bleef niet lang stilstaan. "Ik had de ambitie om verder te komen. Stap voor stap klom ik op, van grondwerker tot voorman. Nu ben ik werkzaam als uitvoerder bij Verboon Maasland. Het voelt als een natuurlijke plek voor mij. Het is een positie waar ik me thuis voel, waar ik mijn ervaring en expertise kan laten gelden en delen met anderen.”

Verboon_Maasland2_Vereniging_van_Waterbouwers.jpgBak koffie met het team

Recente projecten hebben hem naar indrukwekkende locaties geleid, waaronder de Rotterdamsebaan, Rijlandroute, BAAK Blankenburgverbinding en RIF010 in Rotterdam. "Werken in de stad zorgt voor spannende situaties, vooral vanwege het drukke verkeer. Om daar alles soepel te laten verlopen, is communicatie met de omgeving heel belangrijk." Van Staalduijnen had de leiding over de ontgravingswerkzaamheden voor RIF010, hij zorgde dat alles soepel verliep en volgens plan werd uitgevoerd. "We beginnen onze werkdagen altijd met een bak koffie met het team. We bespreken dan de taken voor de dag en gaan aan de slag. Als uitvoerder is het mijn taak om niet alleen de uitvoering van het werk te leiden, maar ook om de administratie bij te houden, planningen te maken en materialen te bestellen.”

Teamspirit

"Ik geniet van die afwisseling in mijn werk, of het nu gaat om ontgravingswerkzaamheden bij RIF010 of eerdere projecten zoals de Rijnlandroute en de Rotterdamse Baan." Het zijn lange werkdagen maar met een flexibele werkhouding draait hij zijn hand er niet voor om. “De tijd vliegt voorbij. Voor je het weet is het alweer avond.”
Het meest waardeert Van Staalduijnen de verbondenheid met zijn collega’s in het team. "Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Elke dag streven we ernaar om iedereen veilig en wel naar huis te laten gaan. En met een voldaan gevoel, samen zijn we die dag weer een stap dichter bij het voltooien van een indrukwekkend project gekomen. Ik ben trots op wat we met zijn allen bereiken. Dat lukt alleen door rekening met elkaar en de omgeving te houden.”

Ook werken bij Verboon Maasland? Zie www.verboonmaasland.nl