Login
Logo Waterbouwers

Vacature Beleidssecretaris

Header_Nieuwsflits_Algemeen_Vereniging_van_Waterbouwers.jpg
Tag(s): Vereniging

Ben jij die proactieve beleidssecretaris die graag verder kijkt dan je neus lang is? De Vereniging van Waterbouwers zoekt een Beleidssecretaris voor 30-37,5 uur per week, in Den Haag. Als zelfstandige, oplossingsgerichte beleidssecretaris ben je de helpende hand voor onze beleidsadviseurs. Je vindt het leuk om samen met hen vergaderingen en (kennis)bijeenkomsten voor de verschillende kern- en werkgroepen te organiseren. Daarnaast helpt jouw creatieve en analytische houding de input van de leden om te zetten in concrete acties. Zodat de vereniging die kan gebruiken in de belangenbehartiging op de diverse beleidsterreinen en dossiers. Bijvoorbeeld op het vlak van klimaatadaptatie, waterkwaliteit en verduurzaming. Interesse in de functie?  Stuur dan uiterlijk 20 september je motivatie met CV toe.

Header_Nieuwsflits_Algemeen_Vereniging_van_Waterbouwers.jpg

De Vereniging van Waterbouwers heeft een vacature voor een

Beleidssecretaris, 30 - 37,5 uur per week, in Den Haag

Wil jij samen met een groep zeer bevlogen mensen werken aan de toekomst van Nederland? Heb jij interesse in het oplossen van maatschappelijke opgaven zoals het waarborgen van droge voeten, natuurontwikkeling en goed functionerende vaarwegen? Dan biedt de Vereniging van Waterbouwers jou de ruimte om daar een bijdrage aan te leveren.

Wie ben jij?

In het kort: een enthousiaste beleidssecretaris met humor die het leuk vindt om snel te schakelen tussen diverse dossiers. Je hebt plezier om samen met je collega’s én leden op te trekken in het profileren en zeker stellen van een toekomstbestendige waterbouwsector.

Als oplossingsgerichte beleidssecretaris ben jij de helpende hand van de beleidsadviseurs. Je vindt het leuk om samen met hen vergaderingen en (kennis)bijeenkomsten voor de verschillende kern- en werkgroepen te organiseren. Daarnaast helpt jouw creatieve en analytische houding de input van de leden om te zetten in concrete acties. Zodat de vereniging die kan gebruiken in de belangenbehartiging op de diverse beleidsterreinen en dossiers. Bijvoorbeeld op het vlak van klimaatadaptatie, waterkwaliteit en verduurzaming.

Waar kom je te werken?

De vereniging is het boegbeeld van de Nederlandse waterbouwersector. Samen met de leden treedt de vereniging op als branchevertegenwoordiger richting een breed scala aan stakeholders. Het bureau van de vereniging is samen met de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw gevestigd in de Malietoren in Den Haag (op loopafstand van station Den Haag Centraal). Het team bestaat uit 10 gedreven collega’s. De cultuur is informeel en ondernemend. Met veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng.

Als collega van het verenigingsbureau werk je in opdracht van internationaal toonaangevende waterbouwers zoals Boskalis, Van Oord, DEME & Jan de Nul, maar ook voor het MKB en kleinere familiebedrijven. Betrokken ondernemers met het ene been in de natte aannemerij en het andere in het maritieme. Onze leden werken op de grens van land en water met een vloot van bijzondere vaartuigen. Als vereniging staan wij voor hun belangen in Nederland, met oog voor Europese en internationale ontwikkelingen.

Wat ga je doen?

  • Je zorgt in overleg met de beleidsadviseurs voor de inhoudelijke voorbereiding van vergaderingen en voor een tijdige en correcte verslaglegging.
  • Je organiseert diverse bijeenkomsten. Naast vergaderingen van onze leden gaat het bijvoorbeeld om werkbezoeken met samenwerkingspartners vanuit Rijkswaterstaat, waterschappen, ministeries en politiek.
  • Je volgt (politieke) dossiers op hoofdlijnen zodat je in samenspraak met je beleidscollega’s goed leert inschatten waar prioriteiten en acties liggen. Je pakt uit eigen initiatief actiepunten op die voortkomen uit de overleggen. Gevoel en interesse voor politieke en bestuurlijke processen is hierbij belangrijk.
  • Je volgt de ontwikkelingen m.b.t. de waterbouw in de actualiteit en politiek en weet dit te koppelen aan relevante acties voor de vereniging. Je stelt nieuwsberichten en andere teksten op en weet de juiste toon aan te slaan in de diverse schriftelijke en mondelinge communicatie naar onze leden en externe stakeholders.

Wat neem je mee als bagage?

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Een vlotte pen en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Een proactieve houding en een gestructureerd en zelf organiserend vermogen
  • Je denkt en handelt in oplossingen
  • Goede communicatieve vaardigheden met oog voor achterliggende belangen
  • Zorgvuldig, stressbestendig en talent voor organisatie
  • Geïnteresseerd in/ervaring met bestuurlijke en politieke processen

Wat bieden wij?

  • Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract, met de intentie om dit om te zetten naar een vast contract
  • Een salaris tussen € 3.000 tot € 3.750 bruto per maand (excl. 8% vakantiegeld), bij een fulltime dienstverband. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring
  • Reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding
  • 25 vakantiedagen en 8 roostervrije dagen bij een fulltime dienstverband
  • Laptop en telefoon
  • Een goede pensioenregeling (o.b.v. een beschikbare premieregeling)
  • Werken in een informele omgeving, in een klein team met leuke collega’s
  • Deels werken vanuit huis/op locatie en deels vanuit de Malietoren in het hart van de Haagse lobby op 5 minuten vanaf station Den Haag Centraal

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over jouw mogelijke nieuwe werkplek? Kijk dan op www.waterbouwers.nl voor meer informatie. Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Adviseur Markt, Yves Marsé (y.marse@waterbouwers.nl) en Adviseur Nautische Zaken, Michiel Spitzer (m.spitzer@waterbouwers.nl).

Indien deze functie je interesse heeft gewekt, stuur dan uiterlijk 20 september 2024 je motivatie met CV via e-mail naar info@waterbouwers.nl ten name van Andrea Vollebregt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vereniging van Waterbouwers

De Vereniging van Waterbouwers is dé werkgevers- en ondernemersorganisatie voor aannemers & dienstverleners in de waterbouw. Wij behartigen de belangen van de leden en werken continu aan een vitale waterbouwsector. Dat doen wij onder andere door het delen van kennis en het organiseren van activiteiten. Maar bovenal brengen wij het mooie vak van de waterbouw onder de aandacht van een breed publiek.

In de eerste plaats behartigen wij de gemeenschappelijke belangen van de Nederlandse waterbouwers zowel op nationaal als internationaal niveau. Deze belangenbehartiging is gericht op het in stand houden en verder verbeteren van het ondernemingsklimaat voor de waterbouwers. Daarnaast staat de vereniging voor voorlichting en dienstverlening op diverse terreinen.

Het ledenbestand bestaat uit 107 grote, middelgrote en kleine bedrijven, waaronder gezichtsbepalende multinationals zoals Boskalis en Van Oord, die 'Hollands Glorie'​ wereldwijd met trots uitdragen. Onze leden zijn in binnen- en buitenland actief op verschillende terreinen zoals bijvoorbeeld landuitbreiding, havenontwikkeling, baggerwerk, kust- en oeverwerk, constructieve waterbouw, bodemsanering en gebiedsinrichting.