Login
Logo Waterbouwers

‘Bij de uitvoering komt meer kijken dan je denkt’

P6_Beroep_Pierre_Walravens_De_Klerk_Werkendam_Vereniging_van_Waterbouwers
Tag(s): Extern
P6_Beroep_Pierre_Walravens_De_Klerk_Werkendam_Vereniging_van_Waterbouwers

“Als technisch manager bij De Klerk Werkendam ben ik betrokken bij ons uitvoeringsproces. Mijn focus ligt op hoe we projecten buiten op een veilige en efficiënte manier kunnen realiseren. Onze blik op uitdagingen vanuit een technisch oogpunt maakt dit werk zo boeiend en afwisselend.” Pierre Walravens is technisch manager bij De Klerk in Hansweert. Het cruciale werk dat hij verricht in het kader van het project ‘GOVa 7c realisatie remmings- en geleidewerken Zee en Delta’ voor Rijkswaterstaat Zee en Delta, is niet alleen belangrijk voor de infrastructuur, maar ook zeer intrigerend vanuit technisch en logistiek perspectief. Bij de uitvoering komt meer kijken dan je denkt. “Ik word vaak bij meerdere projecten tegelijkertijd betrokken. Dat stelt me in staat om mijn expertise in verschillende contexten toe te passen.”

Samen werken aan een bereikbaar Zeeland

Dit project in Hansweert, dat deel uitmaakt van het grotere onderhoudsinitiatief ‘Samen werken aan een bereikbaar Zeeland’, omvat een breed scala aan werkzaamheden, variërend van de onderhoudswerkzaamheden aan remmings- en geleidewerken tot het verwijderen en aanbrengen van afmeerpalen en het opknappen van steigers en wachtplaatsen. Het feit dat de onderhoudswerkzaamheden begonnen met conserveringen, maar bij nader inzien leidden tot grootschalige reparaties, benadrukt de complexiteit van het project.

Logistieke uitdaging

Een van de meest opvallende uitdagingen was de logistiek. “Het verplaatsen van grote objecten en 20 weken van tevoren plannen van weekendstremmingen vereiste een strikte planning en coördinatie. We hebben een reserveplanning opgesteld om eventuele onverwachte situaties aan te pakken, maar gelukkig hoefden we nooit een stremming op te schuiven.” Het feit dat de deadlines zonder vertraging gehaald werden is een indrukwekkende prestatie op zich. Dit benadrukt Pierres vermogen om zowel de planning als de betrokken mensen en middelen goed te beheren.

Omvangrijke taak

Dat het remmingswerkenproject over 2 locaties verdeeld is, een totale lengte heeft van 7.200 meter en in secties van 50 à 60 meter worden geplaatst, toont de omvang van de taak. Nu, in de afrondende fase van het project, zijn ze bezig met de afmeerpalen Hansweert. Het proces van demonteren, inspecteren, reinigen, stralen, repareren en opnieuw conserveren is fascinerend en illustreert het vakmanschap dat bij dergelijke projecten komt kijken. “Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de uitvoeringstechnische aspecten van projecten in goede banen worden geleid. Dit betekent dat ik de keuzes beïnvloed die worden gemaakt, van de duur van de remmingen tot welk schip we inzetten en hoe groot de straalloods moet zijn. Het draait allemaal om efficiëntie en veiligheid.”

Samenspel

Wat Pierre's rol nog interessanter maakt, is dat hij vaak betrokken is bij meerdere projecten. Dit vraagt om flexibiliteit en het vermogen om op hoog niveau mee te denken over die verschillende projecten. “Het is een samenspel tussen alle betrokkenen. We werken echt samen als een hecht team. We begrijpen dat de keuzes die we maken, zowel bij het ontwerp als de uitvoering, van invloed zijn op het succes van het project.”

Gepassioneerd waterbouwer

Pierre begon zijn carrière als stagiair bij De Klerk in 1999 en is sindsdien gebleven. “Kades en waterbouw zijn altijd mijn passie geweest. Ik heb de kans gekregen om me te ontwikkelen en te groeien binnen het bedrijf.” In zijn huidige rol is hij betrokken bij tenderprocessen en ontwerpbeslissingen. “In de wereld van waterbouw en infrastructuur is variatie in het werk een van de leukste aspecten. Het ene moment ben ik betrokken bij de remmingswerken, het volgende moment geef ik advies over de aanpak van de wachtplaatsen. Dit houdt het werk fris en uitdagend.”

Pierre zorgt ervoor dat de technische en logistieke keuzes die gemaakt worden de efficiëntie en veiligheid van de uitvoering bevorderen. Deze betrokkenheid bij de besluitvorming en de nauwe samenwerking met het team onderstrepen het belang van Pierres rol als technisch manager in het succes van projecten zoals ‘GOVa 7c realisatie remmings- en geleidewerken Zee en Delta’.

Kortom, zijn enthousiasme, expertise en toewijding maken Walravens tot een waardevolle schakel om het complexe bouwproces aan te kunnen pakken. “Uiteindelijk is ons werk in de waterbouw een combinatie van techniek, teamwork en toewijding. Het is een uitdaging die we als team met volle inzet aangaan, wetende dat we bijdragen aan een bereikbaar en goed onderhouden Zeeland.”

Meer informatie: www.deklerkbv.nl